maandag 18 juni 2007

Victor & Rolf, biografie


Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf presenteerden maandagavond in Parijs hun komende wintercollectie voor zo'n 2500 journalisten en fotograven.

Enorme Volendamse visbroeken, halssieraden van Zeeuwse meisjes en lichtconstructies à la Jan des Bouvrie. Al deze Nederlandse ingrediënten waren bijeengebracht op het Canadese topmodel Jessica Stam. Back to their roots Na hun internationale avonturen met winkelketen H & M vorig jaar hadden ze behoefte om terug te gaan naar hun wortels. ,,We wilden onszelf na alle turbulente uitspattingen weer terugvinden in onze eigen microkosmos", zei Rolf na afloop van de show.

Uitgedost

Die gedachte werd verder uitgewerkt met ingrediënten uit de Nederlandse kostuumgeschiedenis. Oude Zeeuwse prints werden verwerkt tot sierlijke jurken, maar altijd met een milde of zware vorm van uitvergroting. Soms hingen alle mouwen als een bonte was aan de spotlights waarmee de modellen zichzelf verlichten, soms was de hoofdzaak de verfijnde ontwerpen zelf. Eigen modeshow Rolf: ,,Elk model zat eigenlijk in zijn eigen modeshow, maar dan in het klein, met eigen licht en eigen muziek. Zo wilden wij ook even terug in onszelf keren, naar het land waar we zijn geboren en getogen."

Klomphakken

Het leverde grijze driekwartbroekjes op met grote omslagdoeken. En lange avondjurken in diep donkerrood of zilvergrijs, waaronder overdreven grote klomphakken werden gedragen. ,,Niet te doen", vond een model dat het gele schoeisel had gedragen.

Asjemenou?

Of de internationale media de nationale collectie van Viktor & Rolf hebben begrepen, viel te betwijfelen. Na afloop vroeg een Russische cameraploeg aan het duo hoe het zo geïnspireerd was geraakt door Russische folklore. ,,Weinig Russisch folklore, wel veel Nederlandse folklore", reageerden Viktor & Rolf, maar de Russische presentatrice geloofde er niets van. ,,Dit is folklore van Moskou", zei ze. Viktor & Rolf antwoordden ,,Maar we zijn nog nooit in Moskou geweest."
Bron: rtl boulevard, februari 02 2007

Viktor & Rolf,
Viktor Horsting en Rolf Snoeren studeerden in 1992 samen af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 1993 startten ze hun label Viktor & Rolf, in 1998 presenteerden ze hun eerste couturecollecties in Parijs. Hoewel de meeste creaties ondraagbaar waren, was de boodschap interessant en intrigerend. Enerzijds is het een schreeuw om aandacht van de ons-kent-ons-modewereld en anderzijds een commentaar op de ijdelheid in diezelfde wereld. Met de couture vestigen ze hun naam, maar Viktor & Rolf hebben een droom: een modehuis met winkels, accessoires, parfum, et cetera. Inmiddels is er een winkel in Milaan, een parfum, elk seizoen een heren- en damescollectie plus accessoires en lingerie.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

ik moet poepen

Anoniem zei

Ik stiekem ook wel een beetje, maar ik kan het nog ophouden...

Anoniem zei

doe normaal zeg!

Anoniem zei

ik moet ook heel nodig poepen

Anoniem zei

ik vind victor en rolf interesante mode ontwerpers je kunt er veel van leren
ik zou ze later wel eens willen zien in hun mode bedrijf :)julie zijn gwn top :)

Anoniem zei

lol waarom gaan alle berichten hier over poepen?XD

Anoniem zei

super ontwerpers! (:

Anoniem zei

deze ontwerpers zijn gwn de bomb
super goed wat een coele jurken zeg!!

Anoniem zei

HAHAHAHA leuke gesprekken hier mannnnnn !!!!